De Psoriasis - Portocole

De Psoriasis en de Dode Zee: het overtuigende experiment

De thermale kuren van de Dode Zee tegen de psoriasis worden vaak aangeraden tegen gematigde à sterke psoriasis, d.w.z. wanneer de ziekte echt opdringerig is en een groot deel van het lichaam bedekt. In dit geval beperken squama en wonden zich niet meer aan de meest bekende plaatsen van de ziekte (gewrichten, hoofdhuid of nagels) maar treffen ook het gezicht, de rug of de benen.

Door de kuur meerdere malen per dag of per week te volgen aan de Dode Zee om tegen de psoriasis te vechten, kunnen de verbruikers merkbare resultaten hopen. Zelfs als de cijfers betreffende deze effectiviteit variëren in verband met de verbruikers en het psoriasistype, zijn 90% van de patiënten die de kuur hebben gevolgd tevreden met de resultaten. Een merkbare verbetering van hun ziekte is ook te merken. 70% van de doelgroep spreken zelfs van een totale verdwijning van de vlekjes op de huid. In meer dan 80% is er nog een vermindering van de wonden vast te stellen.

 Uit verschillende onderzoeken en getuigenissen is gebleken dat de verbetering meer dan 8 maanden duurt en dat recidive van de ziekte veel minder sterk is. Geen complicatie of neveneffect was na de kuur te merken en de kuur kan ook gevolgd worden door kinderen. Natuurlijk moet de kuur gebeuren onder toezicht van gezondheidsdeskundigen zodat ze correct wordt gevolgd. Blootstelling aan de zon en de duur in de badplaats moeten bijvoorbeeld progressief gebeuren: al de plotselinge veranderingen kunnen schadelijk zijn voor het organisme. De patiënten krijgen dus raadgevingen en moeten onder toezicht blijven zodat de kuur zich aan hun problemen aanpast. Er kunnen ook modderbaden voorgeschreven worden voor sommige gevallen.

De stress blijkt ten slotte een negatieve invloed op huidziekten zoals psoriasis te hebben. Een kuur aan de Dode Zee is dus niet alleen een manier om tegen psoriasis te vechten. Het is ook een gelegenheid om van een aangenaam moment en prachtig landschap te genieten. Zo kunnen de patiënten zich herbronnen en een rustig verblijf ervaren. De thermale hotels in de streek bieden bijgevolg een uitstekende service waar spa’s, massages, en andere rustgevende behandelingen worden voorgesteld zodat de patiënten van een optimaal comfort kunnen genieten. Inlichtingen over thermale plaatsen zijn ook altijd verkrijgbaar bij de dokter of dermatoloog en patiënten moeten niet aarzelen om hen wat informatie te vragen.

Psoriasis – Lichaam

Vlekje: 

 • Was het lichaam met de Modderzeep van de Dode Zee (821)  
 • Gebruik de verzachtende huidcrème Catharsis Skin Relief (847). Pas een dikke crèmelaag toe op het te behandelen deel. Masseer de huid zachtjes totdat de crème geabsorbeerd wordt. Herhaal hetzelfde proces 3 keer per dag.
 • Gebruik de klei Catharsis MUD (846). Pas een dikke laag toe op de geïrriteerde plaats totdat het droog wordt. Reinig na 20 minuten met water. Je moet hetzelfde proces 2 keer per dag herhalen.
 • Neem een bad met het minerale Zout uit de Dode Zee (898), 2 lepels, 2 keer per week.

Rode en geïrriteerde huid :

 • Was het lichaam met de Kleizeep van de Dode Zee (821)  
 • Gebruik de verzachtende huidcrème Catharsis Skin Relief (847). Pas een dikke crèmelaag toe op het te behandelen deel. Masseer zachtjes totdat de crème geabsorbeerd wordt. Je moet hetzelfde proces 2 keer per dag herhalen.
 • Gebruik de klei Catharsis MUD (846). Pas een dikke laag toe op de geïrriteerde plaats. Reinig na 20 minuten met water. Je moet hetzelfde proces 1-2 keer per dag herhalen.
 • Neem een bad met het minerale Zout uit de Dode Zee (898), 2 lepels, 2 keer per week.

Voor de geïrriteerde huid en voor het onderhoud (remissie stadium)

 • Was het lichaam met de Kleizeep van de Dode Zee (821)  
 • Gebruik de verzachtende huidcrème Catharsis Skin Relief (847). Pas een dikke crèmelaag toe op het te behandelen deel. Masseer zachtjes totdat de crème geabsorbeerd wordt. Je moet hetzelfde proces 1 keer per dag herhalen.
 • Gebruik de klei Catharsis MUD (846). Pas een dikke laag toe op de geïrriteerde plaats. Reinig na 20 minuten met water. Je moet hetzelfde proces 1 keer per dag herhalen.
 • Neem een bad met het minerale Zout uit de Dode Zee (898), 2 lepels, 1 keer per week.

Scalp Psoriasis:  

 • Gebruik de Catharsis kleishampoo (834). Pas een wat grote hoeveelheid kleishampoo toe op het te behandelen deel en masseer je hoofdhuid zachtjes tijdens één minuut met je vingers totdat schuim verschijnt. Reinig daarna met water. Herhaal minstens 3 keer per week.
 • Gebruik daarna Catharsis Rejuvenation Hair Mud Mask (899). Pas een wat grote hoeveelheid product van het kleimasker op je hoofdhuid en masseer zachtjes om de hele hoofdhuid te bedekken. Laat het product minstens 5 minuten op de huid en bedek de behandelde plaats met een handdoek. Reinig daarna met water. Herhaal minstens 3 keer per week.

 

Produkten - CNK

SKU Réf. CNK  Item Size ml  Retail Prijs 
821 3534-831 Hygienic Mud Soap 125 14 €
846 3534-872 Catharsis - Mud Body wrap 500 16 €
898 3534-880 Catharsis - Mineral Salt Bath 200 12 €
847 3534-922 Catharsis - Skin Relief Cream 150 39 €
834 3534-930 Catharsis - Mud Shampoo 400 24 €
899 3534-587 Catharsis - Rejuvanation Hair Mud Mask 200 37 €