De Weldadige Effecten

modele_face_et_eau_2.jpg

Elk jaar komen vele toeristen naar de Dode Zee om van haar weldadige thermale effecten op de huid, het organisme en op de ademhalingsfuncties te genieten. De krachten van de Dode Zee werden al 2000 jaar geleden, tijdens de periode van Herodes de Groot ontdekt. Er wordt zelfs verteld dat Cleopatra regelmatig in een modderbad van de Dode Zee dook om haar delicate huid te beschermen.

De Dode Zee is bovendien 10-maal rijker aan minerale substanties dan het water van de andere zeeën. Door deze uitzonderlijke concentratie wordt het water van de Dode Zee heel weldadig voor het organisme, vooral voor de huid.

De zwarte kleien hebben ook weldadige en positieve effecten, net zoals de lucht vol met zwavel en broom die ontspannende effecten uitoefent op het zenuwstelsel.

De streek van de Dode Zee is een bekende plaats geworden voor het onderzoek en de gezondheidszorgen. De minerale componenten van het water, de hele lage pollen- en allergeenconcentratie in de lucht en de lage zonnestraling dankzij de sterke luchtdruk zijn een heleboel voordelige eigenschappen voor het organisme. Het klimaat en het water van de Dode Zee maken het ook mogelijk om tegen huidziektes en ademhalingsproblemen te vechten. De psoriasis, cystitis, taaislijmziektes, eczeem en vitiligo worden bijvoorbeeld aangepakt dankzij de Dode Zee eigenschappen. Het water en het klimaat van de Dode Zee genezen ook spierpijn en reuma.

Er wordt zelfs aangetoond dat het water uit de Dode Zee weldadig is voor oogaandoeningen, hoge bloeddruk, astma en de ziekte van Parkinson.

De weldadige effecten van de Dode Zee zijn niet alleen in het water terug te vinden. Dankzij de sterke luchtdruk is de ultraviolette straling veel minder schadelijk en kan de huid bijgevolg van heerlijke zonnebaden genieten.

De chemische samenstelling van het water uit de Dode Zee :

Het water uit de Dode Zee is sterk geconcentreerd in mineralen. Laten we de samenstelling en de effecten van de substanties op het organisme dichterbij bekijken.

Voornaamste mineralen :

Mineralen Mg/L 

Natrium 34,9 

Kalium 7,56 

Calcium 14,4 

Magnesium 35,2 

Sulfaten 0,54 

Bicarbonaten 240 

Chloride 208 

Natrium chloride 87 

Bromium 5,59 

Kalium chloride 11,5 

« De concentraties van zout en broom in het water zijn de sterkste ter wereld. »

 

Natrium

Natrium is verantwoordelijk voor het drijven van het lichaam op de waterspiegel. Het is bijna alsof er in het water van de Dode Zee kan gezeten worden. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij de sterke concentraties in het water. Natrium is noodzakelijk voor de mens om een goed hydratatie-evenwicht van het organisme te hebben en de cellen te hydrateren.

Kalium

Kalium speelt een belangrijke rol bij de hydratatie van het lichaam en bij de zenuwfunctie. Het zorgt voor een goede spierwerking, vecht tegen cellulitis, artrose en reuma.

Calcium 

Calcium speelt een rol bij de vorming en versterking van de beenderen en tanden. Het vecht tegen beenbreekbaarheid en vermindert de bloeddruk. Het speelt ook een rol bij bloedstolling en vermijdt spiertrekking.

Magnesium 

De rol van magnesium is heel belangrijk: het verbetert het zenuwstelsel, ondersteunt de hartactiviteit en bevordert de bloedtoevoer van de kleine bloedbanen en vermijdt trombose en krampen.

Broom 

Broom is de regelapparatuur van de hypofyse. Het verbetert de slaap en heeft een ontspannend effect op het organisme.

Bicarbonaten

Bicarbonaten behouden een goed pH-niveau en vechten tegen acidose en ademhalingsalcalose.